02.04.20



Відгук на книгу
 Габріеля Ґарсіа Маркеса - “Стариган із крилами”
          Твір "Стариган iз крилами" Габріеля Ґарсіа Маркеса говорить, насамперед, про людей. Людей, які зіткнулися з чудом, але замість того, щоб допомогти ангелу повернутися додому - наживалися на ньому. 
          Головним героєм цієї історії є не тільки дід з крилами за спиною, а й родина Пелайо, до яких потрапив ангел. За їх вчинками ми спостерігаємо протягом твору. 
          Звісно ж, вчинки навіть тих, хто приходив до курника, де жив дідуган, очевидно, можна вважати поганими. Автор показує проблему відсутності взаємодопомоги, особливо в епізодах, коли люди знущаються над янголом – б'ють, припікають залізом, тицяють пальцями, кидають у клітку недоїдки. Хоча, не дивлячись на те, що люди робили, дід терпів усі знущання. 
          Мені не зовсім сподобалась ця книга. Причиною є навіть не той факт, що люди безпричинно знущалися над істотою, яку вони вперше бачили, а те, що твір не містить позитивних з точки зору моралі героїв. Всі, без виключень, робили погані вчинки. Хоч наш світ є доволі жорстоким, але навряд чи комусь би не сподобались дії сім'ї Пелайо.
Але я рекомендую цей твір до ознайомлення, бо автор винив саме проблему духовного падіння суспільства, моральної деградації людства.
Мисник Дмитро, м.Лубни, Полтавська область

Немає коментарів:

Дописати коментар